In piata actuală achizitia unui apartament la un etaj superior, ultimul de preferinta, este un avantaj. Vorbim evident depre blocuri noi, si despre cele bine construite, ceea ce necesita o elementara verificare a constructorului şi dezvoltatorului pe proiectele pe care le-a mai pus pe piata.

Avantajul peisajului.

Orice oraş e mai frumos vazut de sus, indiferent cum ar parea in unele zone de la nivelul strazii. Iar un apartament cu un balcon (terasa) mare care poate tine si locul micii gradinite cu flori si suprafete vitrate mari, poate furniza confortul dorit de proprietar, pentru ca pana la urma nu cumperi o locuinta ca sa ai unde sa-ti depozitezi mobila si hainele, ci ca sa te simti bine traind în ea.

Factorul seismic.

Blocurile noi sunt construite sa reziste unor seisme de magnitudini ridicate. Nu la structura de rezistenta apar probleme in cazul dezvoltatorilor neseriosi, ci la finisaje – care sunt extrem de scumpe şi unde de multe ori se face rabat la calitate pentru a se obtine fie un profit mai mare, fie un preţ mai mic, depinde de caz. Daca avem ghinionul unei astfel de manifestari a naturii, e destul de greu de crezut ca blocurile noi vor fi cele mai afectate, macar pentru simplul motiv ca sunt noi, nu au suferit de pe urma cutremurelor anterioare, precum cele construite înainte de 1990.

Factorul termic.

Majoritatea blocurilor noi de calitate sunt izolate oricum mai bine decat blocurile vechi, inclusiv cele care au avut parte de lucrari de reabilitare termica. in plus, sunt deservite de centrale proprii, fie de apartament, fie de scara sau bloc, iar caldura nu e o problema. Evident, trebuie atentie la suprafata si costurile implicate, dar asta e o problema in orice tip de apartament, indiferent de etaj.

Vecinii.

Avantajul major la ultimul etaj este ca nu ai vecini deasupra apartamentului. Uneori deficientele de insonorizare a pavimentului pot crea foarte multe probleme. Traficul mai redus pe casa scarii se reflecta si in curatenia acesteia. Acoperisul sau terasele izolate confera siguranta si protectia impotriva infiltratiilor de apa. Dotarea cu ascensor a blocurilor noi este un avantaj major pentru cei ce locuiesc la etajele superioare.

 

Prin urmare, cel putin in acest moment al pietei, apartamentele noi de la ultimele etaje ale blocurilor noi au devenit un produs foarte interesant şi atragator. Multitudinea de proiecte si informatii de pe piata permit verificarea atenta a celor care au construit, iar o astfel de afacere se poate dovedi foarte buna pentru cei care cumpara, atat din punctul de vedere al confortului şi peisajului, cat si al pretului platit.