Circula un zvon, cum ca prima impresie conteaza.

 

Cam acelasi lucru se intampla si cand cineva trece pragul unei locuinte. Prima impresie ti-o faci la intrare. La asta ar trebui sa ne gandim atunci cand decidem sa amenajam holul de la intrare. Ce fel de sentiment iti trezeste atunci cand te intorci acasa? Sa ne asiguram ca il facem sa fie cat mai primitor, dar in acelasi timp elegant si unic pe cat posibil.

Mai jos sunt cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand esti decis sa amenajezi holul:

 

Nu aglomera spatiul. Fa din hol un spatiu cat mai functional. Evita aglomerarea de mobilier inutil. Un cuier, un mobilier pentru incaltaminte ergonomic, o oglinda, un suport de umbrele, pot fi elementele de care ai nevoie.

Culori. Aici iti poti folosi fantezia cum doresti. Poti alege sa folosesti culori vii sau poti puncta ici si colo cu cate o culoare. Daca vrei, poti decora si cu ghivece cu flori pentru o atmosfera cat mai animata.

Iluminare. Desi nu este intotdeauna, holul ar trebui sa fie cat mai luminos, iar accesoriile diverse sa iti fie la indemana precum cheile, portofelul, geanta. Un spatiu in care poti avea acces rapid la ceea ce folosesti in mod recurent pe parcursul zilei.

Oglinda. Pentru a amplifica ideea de spatiu putem opta pentru un perete oglinda. In plus ne si putem verifica imaginea ori de cate ori plecam de acasa, iar o oglinda mare ne poate oferi o imagine de ansamblu.

Curatenia. Holul este un spatiu de tranzit. Trebuie sa avem grija sa il mentinem curat si ordonat. Aeriseste frecvent, scutura covorasul de intrare si foloseste un odorizant moderat ca intensitate pentru a crea o ambianta cat mai placuta.