Avantajele unui apartament nou.

 

Apartament la cheie.

Mai concret aceasta formula inseamna ca primesti un apartament in care teoretic te poti muta oricand, avand toate utilitatile functionale. Uneori ofertele dezvoltatorilor includ si mobila (baie si bucatarie), astfel poti scapa de stresul gasirii unei solutii rapide pentru mobilare. Alteori, poti semna un precontract cu un avans si ai posibilitatea sa si alegi o parte dintre finisaje sau chiar pe toate. Asta inseamna economie de timp si de bani, pentru ca renovarile la un apartament costa spre 10-15.000 de euro, bani pe care ii poți adauga sumei initiale achitate pentru apartament, astfel ai si posibilitatea personalizarii acestuia.

Instalatii si tehnologie.

Un apartament nou va beneficia intotdeauna de ultimele tendinte in materie de constructie, fiind un factor extrem de important din foarte multe puncte de vedere. Ansamblurile rezidentiale moderne acorda o deosebita atentie eficientei energetice, apartamentele noi beneficiind de o anvelopare termica conforma standardelor actuale.

Infrastructura si parcari adecvate.

Marea majoritate a proiectelor actuale ofera solutii integrate pentru cei ce vor sa locuiasca in noile cartiere. Daca aceste servicii nu exista cumva in apropiere, dezvoltatorul poate lua in considerare si realizarea unor astfel de solutii (supermarket, farmacie, gradinita). Infrastructura rutiera si existenta parcarilor pentru rezidenti sunt elemente de baza pentru asigurarea unui climat optim de locuire.

Compartimentare.

De cele mai multe ori, cel putin la apartamentele aflate in constructie, dezvoltatorul ofera posibilitatea unei compartimentari personalizate a apartamentului ales, in limitele si cu respectarea normativelor de contructie in vigoare. Fata de un apartament vechi, acest fapt este sigur un avantaj pentru ca perspectiva daramarii unui zid existent dintr-un apartament vechi in cazul unei modificari, poate fi una destul de preocupanta.

Investitie.

Un apartament nou poate fi si o investitie pe termen lung. In optica unui credit pe o perioada lunga, cu siguranta valoarea acestuia va fi mult mai mare in comparatie cu a unui apartament vechi. Bancile acorda mult mai usor credite pentru un apartament nou. Posibil sa ai mai putine documente de adus si intreg procesul sa fie ceva mai usor. Exista, in plus, si finantarea direct de la dezvoltator, care poate veni cu avantajele ei.