Odata cu scaderea temperaturilor activitatile noastre vor fi mai legate de propriul camin, iar cu cat iarna isi intra in drepturi, cu atat unii dintre noi ne dorim sa iesim din casa mai putin.
Si daca pana acum ne gandeam la confortul nostru de pe terasa, acum incepem sa ne gandim la confortul nostru din casa. Iar confortul inseamna si spatiu.

 

Lasa lumina naturala sa intre, aceasta este una dintre cele mai bune modalitati de a crea o iluzie optica care va schimba atmosfera imediat. Asta include utilizarea unor materiale mai deschise la culoare, mai ales in bucatarie. Materialul suprafetei mesei din bucatarie mai deschis la culoare ajuta mai mult, spre deosebire de cele a caror nuanta este mai inchisa, mai plictisitoare. Peretii trebuie sa fie de culoare deschisa, pentru a lasa lumina sa patrunda in toata camera si sa fie reflectata de suprafete.

Debaraseaza-te de ce nu ai stricta nevoie. Se subintelege ca aruncatul sau depozitarea obiectelor de care nu ai nevoie va da impresia de casa spatioasa si va reduce orice eventual stres legat de lipsa spatiului. Arunca eventual lucrurile care nu-ti sunt necesare si investeste intr-un depozit sau boxa, pentru a avea mai mult spatiu si in exteriorul casei, cat si in interior. Este o metoda simpla si buna de aplicat in toata casa, cea de a folosi la maxim orice fel de spatiu disponibil.

Piesele de mobilier pliabile sau care iau o cu totul alta forma, cele in care pot fi depozitate cu usurinta diverse obiecte, reprezinta alternativele ale celor care par ca isi merita locul dar de fapt il ocupa uneori fara o utilitate imediata. Canapelele extensibile sau modulare sunt ideale prin prisma multiplelor moduri de utilizare. In sezonul rece o casa spatioasa este perfecta pentru a primi oaspetii, dar trebuie sa ai niste scaune pliante care nu ocupa loc atunci cand nu sunt folosite. Este o idee buna pentru a creea spatiu in casa si de a gazdui o cina cu amicii.

Acestea sunt nişte sfaturi care iti fac casa sa arate mai spatioasa si eleganta. Aminteste-ti, nu are legatura cu cat de mica sau mare este casa ta. Are legatura cu folosirea spatiului in mod corect si in avantajul tau.