In functie de sexul copilului tau, ai posibilitatea de a-ti lasa imaginatia sa conceapa mai mult decat o incapere in care sa creasca fetita sau baietelul tau, ci sa creeze concepte deosebite. Feminis iti vine in ajutor cu cateva idei pentru camere de fetita si de baietel.

Ce alegi?

Camera de fetita

sau

Camera de baiat

5 moduri de a decora camera fetitei tale

Fie ca este camera de fetita, fie ca este camera de baietel, un prim sfat ar fi sa nu o incarci prea tare, astfel copilul tau nu va fi agitat si nu ii va fi distrasa atentia.

1. Ai putea incerca sa ii decorezi camera in stil vintage chic-elegant sau vintage casual. Acest stil, vintage, este cel mai usor de realizat, te poti inspira din camerele copiiilor de la curtile regale sau din stilul anilor ’80. Stilul poate fi pompos, cu tenta baroca, exista o culoare predominanta, pala, in principiu, deschisa si cu detalii in mobilier. Sau stil vintage cu tenta hippie, cu pereti colorati, inflorati, multe jucarii si detalii pe pereti si pe mobilier. Oricare dintre acestea poate fi usor de urmat, desi sunt foarte diferite, ele provin din trecut, deci ai avea de unde sa te inspiri.

2. Daca nu ai un spatiu foarte mare in camera fetitei tale, ai putea sa folosesti mobilier prin care sa economisesti spatiu, pentru a-i lasa ei mai mult loc unde sa se joace cu papusile. Exista anumite piese de mobilier care se pot asambla pentru a te ajuta sa economisesti spatiu in camera fetitei tale. Poti pozitiona patul deasupra biroului sau deasupra dulpurilor, astfel ii lasi suficient loc de joaca in mijlocul camerei. Daca alegi varianta aceasta, atunci asigura-te ca ii amplasezi un gardulet in jurul patului, pentru ca fetita ta sa nu pice.

3. O camera colorata duce cu gandul intotdeauna la fericire, disponibilitatea, incantare, amuzament, buna-dispozitie. Un astfel de stil este foarte usor de realizat. Pentru acest stil, fie alegi un set deja creat, cu dulap intr-o culoare, patul intr-alta, biroul de alta culoare si noptiera de alta, fie alegi mobila separat si creezi tu stilul din diferitele piese de mobilier colorate, sfatul este sa lasi fundalul intr-o singura culoare, care, totodata, sa fie una neutra, deschisa. De asemene, ai putea sa faci invers, lasa fundalul intr-o singura culoare si alege “accesoriile” incaperii, covorul, perdelele, paturile, pernele, veioza, tablourile, taburetii, de diferite culori, iar mobilierul sa fie tot intr-o singura culoare.

4. Doua stiluri la moda sunt stilul minimalist si stilul modern, care, pare a fi ales si pentru camerele copiilor, mai nou. Acestea incearca sa reduca numarul obiectelor dintr-o incapere, dar totodata se folosesc de culori puternice si design abrupt, contorsionat, se folosesc formele geometrice. Pentru stilul minimalist, piesele de mobilier sunt putine, cu decoratiuni putine si un numar mic de culori. Pentru stilul modern, in schimb, foarte mult se folosesc foarte mult culorile puternice, fuchsia, ciclam, albastru inchis sau verdele neon si formele geometrice, cercurile, patratele, triunghiurile, dreptunghiurile.

5. Doua stiluri care merg mana in mana, pe care foarte multe mamici le aleg pentru camera fetitelor sunt “Camera de printesa” si “Camera de Diva“. Aceste camere au un concept bazat pe culoarea roz si a accentelor regale, au foarte multe obiecte roz, cu peretii varuiti in culoarea roz, mobilier cu design victorian, pat baldachin sau pat suit cu doua trepte mai sus decat podeaua, veioze multe, oglinde mari, iluminate.

 

Citeste mai multe pe : www.feminis.ro