Jocurile si activitatile de interior de mai jos – sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu.

Acul plutitor

Taiati o bucata de ziar de aproximativ 5 cm patrati.
Umpleti castronul cu apa si asezati ziarul pe suprafata apei.
In centrul ziarului puneti acul, si cu grija impingeti colturile ziarului incet in apa.
Dupa ce ziarul se umezeste si se scufunda, acul va ramane la suprafata apei plutind.
Acum, adaugati o picatura de detergent lichid in apa la marginea vasului.
Observati cum acul se scufunda rapid!

Aruncarea cartilor

Asezati palaria pe podea in mijlocul camerei.
Copilul trebuie sa stea la o distanta de cel putin 1 metru jumatate de palarie, dupa care incercati sa aruncati cate o carte de joc in palarie.
Monitorizati cate carti au intrat in palarie si cate nu (puteti face runde a cate 20 de carti), apoi jucati din nou, incercand sa va imbunatatiti rezultatele, atat ale dumneavoastra dar si ale copilului.

Pentru doi jucatori, este ideal sa aveti carti de joc separate pentru a nu le incurca: rosu si negru.

O alta varianta: Fiecare jucator primeste cate un set de carti de joc, si ori de cate ori unul dintre ei va nimeri o carte in palarie, va mai avea dreptul la o aruncare. Iar la final, primul jucator care ramane fara carti este numit castigator

Asculta lumea

Aceasta activitate poate avea loc atat in interior cat si afara. Stati alaturi de copilul dvs. sau spate-in-spate, si inchideti-va ochii. Concentrati-va asupra sunetele din jurul vostru. Ascultati lumea.

Se poate auzi zbarnaitul frigiderului, un avion care zboara, latratul cainilor, muzica din vecini sau un telefon care suna! Spuneti ceea ce auziti. Poate copilul sa identifice toate sunetele? Este o metoda buna de relaxare, dar si interesanta.

Cutia misterelor

Alegeti un numar mare de obiecte si puneti-le intr-o cutie mare de carton. Acoperiti-o cu o fata de masa sau un prosop, astfel ca nimeni sa nu poata vedea in cutie. Fiecare participant trebuie sa aiba un creion si hartie pe care va scrie denumirea obiectelor.

Jucatorii trebuie sa bage mana in cutie si sa identifice obiectele. Cand toata lumea a trecut pe la cutie se vor compara obiectele scrise de ei si se va atribui un premiu persoanei care a identificat corect cele mai multe.

Sugestii:

In cutie puteti include un animal de plastic, o masina de jucarie, o papusa Barbie, o crema pentru bronzat, o pereche de ochelari de soare, un costum de baie, o carte, o scoica, pene, etc.

Vezi mai mult pe :  http://www.desprecopii.com/