Cu niște ani în urmă ne-am pus foarte serios problema: cumpărăm apartament într-un bloc nou sau într-unul vechi, într-unul dintre blocurile construite între anii 1977-1989 și chiar după, dacă găseam ceva corespunzător.

Ca de obicei, am analizat destul de atent opțiunile și avantajele pentru fiecare în parte și, chiar dacă în final concluzia a fost diferită, am regăsit destule avantaje pentru achiziționarea unui apartament în bloc nou care ne-au făcut decizia foarte dificilă.

Mai ales că sunt destule apartamente noi în Capitală care chiar merită achiziționate, având prețuri bune și fiind destul de bine poziționate.

Iată și avantajele pe care le-am văzut la achiziția unui apartament nou:

Te muți și gata. Cel puțin teoretic, nu ai nevoie de investiții în renovări, nu trebuie să schimbi gresia, parchetul sau să zugrăvești. De multe ori, semnezi și un precontract cu un avans și ai posibilitatea să și alegi o parte dintre finisaje sau chiar pe toate. Asta înseamnă economie de timp, dar de multe ori și de bani, pentru că renovările la un apartament am înțeles că pot merge undeva către 10-15.000 de euro, bani pe care îi poți adăuga sumei inițiale achitate pentru apartament (cu excepția cazului în care apartamentul în blocul vechi vine cu renovări de care ești mulțumit și pe care le păstrezi, dar nu discutăm aici excepții).

 

Citeste mai multe pe :  economisim.info