Sincer să fiu, până la o vârstă nu mi-a plăcut să citesc. Pot spune că am un handicap în această privință. Deși am citit de mic, nu am simtit plăcerea aceea pe care o simt acum când citesc o carte.

Însă puțin mai târziu, prin liceu, am descoperit că îmi place să citesc și am privit cititul ca pe un obicei pe care doar oamenii deștepți își permit să îl facă. Iar eu, dorind să fiu o persoană deșteaptă, am ales să citesc în continuare.

Cu toate acestea, dintre toate cărțile pe care le-am citit până acum, am să vă recomand doar câteva și anume zece la număr.
Am să scriu o scurtă părere, ce impresie mi-a format și ce este de învățat din fiecare carte.

Înainte să începem, ca un fel de bonus pentru voi, am căutat cele mai bune prețuri pentru aceste cărți, astfel le puteți achiziționa dând click pe copertă. Reducerile sunt undeva între 41% și 25%, zic eu foarte bune pentru un buget limitat! Dacă aș fi știu de aceste reduceri când mi-am cumparat cărțile, economiseam ceva bani.

Să începem.

1. Tată bogat, tată sărac, de Robert T. Kiyosaki

În primă fază, citisem multe păreri, cum că Kiyosaki vorbește la întâmplare, că această carte ar fi o prostie și banii făcuți de el ar fi de pe urma acestor cărți, nu de pe urma afacerilor sale.

Sincer să fiu, nu mă interesează.

Și nici după ce am citit cartea nu m-a interesat, pentru că materialul este de calitate, am avut ce învăța.

Cred că am citit-o din două focuri, nu am putut să o mai las din mână.

O recomand tuturor celor care vor să afle care este diferența dintre patron și angajat, și tuturor celor care nu doresc să își petreacă viața ca servitor pentru alții.

Această carte schimbă percepții,te va face să gândești altfel. Îmi aduc aminte că nici acum nu suport să spun la primul meu salariu, ci la primul mei venit.

O să vezi despre ce vorbesc când o să o citești, o recomand cu mare căldură, nu are cum să nu îți placă!

 

2. Secretele minții de milionar, de T. Harv Eker

Dacă am prezentat o carte ce are legătura cu finanțele proprii, afaceri, felul în care să faci bani, vreau să îți prezint în continuare o altă carte foarte bună!

Secretele minții de milionar este o carte din care nici nu te aștepți să înveți atât de multe lucruri.

La fiecare capitol există o secțiune denumită principiu al prosperității, în care Harv îți spune un astfel de principiu extrem de folositor. Eu dacă aș fi în locul tău, aș cumpăra cartea doar pentru a afla aceste principii.

Să îți dau un exemplu, la întâmplare:

“Banii reprezintă un rezultat, bogăția este un rezultat, sănătatea este un rezultat, boala este un rezultat, greutatea dumneavoastra este un rezultat. Trăim într-o lume dominată de principiul cauzei și efectului.”

Interesant, nu? Cartea conține zeci de astfel de principii. Nu încetează a fi interesantă, nu se oprește pentru o secundă. Îți va schimba percepția despre bani, afaceri, venituri, etc.

Și, dacă nu te-am convins să o cumperi, îți voi spune că la finalul acesteia ai o metoda extrem de folositoare pentru a îți gestiona banii. Eu o aplic de când am citit cartea, am modificat-o puțin, dar se bazează tot pe aceleași principii.

3. Secretele succesului – cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent, de Dale Carnegie

Cartea aceasta este cea mai valoroasă carte pe care o vei citi. Nu există cuvinte potrivite pentru a o descrie. Este incredibilă, fiecare pagină conține informație ce poate fi pusă în practică.

La fel ca și cărțile prezentate mai sus, îți va schimba percepția asupra felului în care trebuie să relaționezi cu oamenii.

Este foarte ușor de lecturat și la finalul fiecărui capitol are un principiu.

Un exemplu în acest sens este: Principiul 3 – Dacă greșiti, recunoașteți-o primul și susțineți-vă vina cu convingere dar și multe alte principii după care să îți ghidezi viața pentru a ajunge un om influent.

Cartea aceasta este ca o biblie pentru mine, o citesc o dată la ceva timp pentru a îmi reîmprospăta memoria.

O recomand cu mare caldură. Fără discuție este cea mai bună carte pe care am citit-o.

 

Vezi mai mult pe : crististefan.com