Vara e anotimpul perfect sa petreci cat mai mult timp cu cei dragi si sa experimentati numeroase activitati in aer liber. Fie ca va place sa mergeti cu bicicleta, sa porniti in drumetii pe munte sau sa aveti grija de gradina cu flori sau legume, astfel de activitati sunt ocazii minunate pentru cei mici de a face miscare si a invata lucruri noi, intr-un mod distractiv.

Cele mai importante aspecte de care trebuie sa ai grija sunt cele legate de protectia pielii si de siguranta celor mici. Iata cateva lucruri pe care sa le ai in vedere:

 • Foloseste crema de protectie solara cu SPF mare (peste 50) si evita orele din mijlocul zilei, atunci cand razele solare sunt cele mai puternice
 • Foloseste un spray anti-insecte daca mergeti in parc sau in padure
 • Imbracati-va comod, cu haine lejere si deschise la culoare
 • Luati intotdeauna la voi rezerve de apa pentru a va mentine hidratati
 • Tineti cont si de previziunile meteo atunci cand planuiti activitati in aer liber si adaugati in bagaj pelerine de ploaie sau o umbrela
 • Sport in inima orasului
 • Cei mici sunt interesati de mersul pe bicicleta sau pe role inca din primii ani. Aceste activitati sunt benefice pentru sanatate si pot fi accesibile pentru majoritatea familiilor.Copiii invata sa mearga cu bicicleta mai usor si fara evenimente neplacute daca alegi initial o varianta cu roti ajutatoare. Iar daca mersul pe role este cel care le face cu ochiul, nu uita de echipamentul de protectie corespunzator, care trebuie sa includa casca, manusi, genunchiere si cotiere.

  Daca planuiti sa mergeti cu bicicletele in parc in weekend, alegeti o alee lata si cu mai putin trafic.

  Aventurile pe munte

  Desi drumetiile sunt printre cele mai distractive activitati pentru copii, acestea pot deveni uneori obositoare. Inainte de a pleca la drum, asigura-te ca ai planificat un itinerariu usor de parcurs si pentru mezinii familiei.

 • Curiosi din fire, copiii isi vor dori ca aventura sa nu se mai termine. De aceea, poate fi util sa puneti la punct un plan impartit pe zile si ore, care sa includa si pauze dese pentru gustari si hidratare.Echipamentul corespunzator (haine adecvate si incaltaminte comoda) si proviziile necesare (de la alimente pana la baterii externe, lanterne sau walkie-talkies) se numara printre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand mergeti intr-o drumetie in familie.

Citeste mai mult pe : praktiker.ro