Scurtaturile exista in orice domeniu, chiar si cand este vorba despre curatenia casei. Pe masura ce faci ordine in locuinta aceste trucuri simple te vor ajuta sa termini totul mai repede.

 

Iata, asadar, 9 trucuri simple pentru curatenie la domiciliu pe care nu le stiai.

 

1. Stergerea prafului

Curata abajoarele din material textil de la veioze cu o rola adeziva pentru scame. Poate fi usor de folosit iar rezultatul este peste asteptari. Incepe sa curati din varful abajurului catre baza astfel incat praful sa nu se aseze in locul deja curatat.

 

2.Ferestre si oglinzi

Foloseste un ziar vechi pentru a curata ferestrele si oglinzile. Nu doar ca ai un instrument excelent pentru inlaturarea mizeriei ci, in acelasi timp, si reciclezi.

Otetul este un produs ieftin de curatat care, de asemenea, poate fi utilizat la curatarea ferestrelor si oglinzilor.

 

3.Curatarea cuptorului cu microunde

Pune o ceasca cu apa in cuptor si las-o sa fiarba. Aburii vor ajuta la inmuierea resturilor uscate care, in aceste fel, vor fi mai usor de indepartat. Asigura-te ca incepi curatarea cuptorului cu microunde din partea superioara.

 

4.Curatarea vasului de toaleta

Pune in toaleta o solutie de curatat in vreme ce tu cureti vasul in exterior. Murdaria din interior si petele vor fi inmuiate si, de aceea, mai usor de indepartat.

 

5.Curatarea frigiderului

Curatat rapid murdaria si scapa de mancarea stricata din frigider in fiecare dimineata. Nu dureaza decat cateva minute, insa asa vei ramane cu mai mult spatiu pe care il vei curata mai usor. Foloseste bicarbonatul de sodiu intrucat elimina usor mirosurile neplacute fara sa afecteze suprafetele interioare.

 

6.Curatarea cuptorului

Intr-o seara in care iesi in oras, ia spray-ul de curatat si da cateva pufuri in interiorul cuptorului. Apoi dupa cina, sau a doua zi, daca petele nu s-au inmuiat, vei putea sa indepartezi usor murdaria si grasimea din cuptor.

 

7.Hainele murdare

Fiecare persoana din casa ar trebui sa fie responsabila pentru spalarea, uscarea si aranjarea lor in sifonier.

8.Vasele murdare

Persoana responsabila cu spalatul vaselor ar trebui sa i se permita sa aleaga desertul. Cand incepi sa gatesti, curata imediat fiecare obiect folosit. In plus, alimentele aflate in farfurii nu vor avea timp sa se intareasca, ceea ce inseamna ca nu se va umple chiuveta de vase.

 

9.Fa ordine

Gaseste un loc unde sa donezi obiectele din casa de care nu mai ai nevoie. In acest fel impusti doi iepuri dintr-un foc: scapi de aglomeratia din casa, ceea ce inseamna timp salvat atunci cand trebuie sa faci ordine, si doi oferi o mana de ajutor celor care nu-si permit.

 

Sursa: Housekeeping.about.com