Un spatiu mic este intr-adevar o provocare careia ii raspundem in mod organizat astfel incat, la final, sa supunem proportiile restranse. Cu mici trucuri de design si cu ajutorul pieselor de mobilier multifunctionale, orice spatiu mic face loc unui confortului, extinzandu-si dimensiunile astfel incat, in ochii nostri, sa fie locuinta perfecta. De data aceasta venim cu cateva idei pentru amenajarea unei case mici prin care sa valorificati tot ce aveti la dispozitie in perimetrul restrans.

Chiar daca uneori pareti prinsi ca intr-o capcana intr-un spatiu mic, trebuie sa stiti ca ochiul vigilent poate fi usor pacalit de o serie de trucuri. Mai intai de toate, nu incarcati incaperile peste capacitatea lor astfel incat sa capatati senzatia de claustrofobie si dati-le un rol multifunctional, daca este nevoie. Vopsiti peretii in culori deschise sau neutre astfel incat spatiul sa capete proportii si sa se extinda, chiar daca in final aveti de-a face doar cu o iluzie optica
. Folositi oglinzi si mizati in egala masura pe lumina naturala pentru a capata spatiu. Sunt solutii simple, poate chiar banale, dar cu efect dovedit. Unde este posibil, apelati la usi glisante, mai ales cele care va conecteaza la exterior, deoarece acestea solicita mai putin spatiu decat usa clasica.

Pentru ca amenajarea unei camere incepe cu mobilierul, folositi piese multifunctionale. Este un curent pe care nu puteti sa il ignorati daca vreti sa faceti din spatiul mic unul care sa propage o stare de buna dispozitie. In acest caz, exemplele sunt nenumarate si ne vom opri doar asupra catorva ce ni s-au parut mai interesante. Sunt rezultatul unor minti sclipitoare si a unei imaginatii bogate, exact de ce aveti voi nevoie pentru a castiga spatiu.

Nu ingorati potentialul spatiilor de depozitare, o alta regula de baza in lupta cu spatiile mici. Folositi orice ungher disponibil pentru a depozita si, in egala masura, apelati la mobilier cu dubla utilitate. Folositi separatoare de spatiu pentru a diviza o camera in doua si obtine astfel spatii suplimentare de depozitare. In imaginile de mai jos, astfel de solutii sunt puse in practica, iar efectul este usor vizibil.

Sursa articol: www.casepractice.ro