Ghivecele cu flori multicolore au farmecul lor. O camera cu pete de culoare este o camera mai vesela, mai prietenoasa si la fel putem spune si despre gradinile pline cu flori. Ca magia sa tina tot anul, alege pentru casa si gradina plante cu frunze vesnic verzi.

Frumusetea lor transforma un loc „rece“, fara energie pozitiva, intr-unul plin de viata. Cele mai multe plante cu frunze vesnic verzi sunt arbusti care fac dintr-o gradina un colt parca rupt din rai. Acestia pot fi crescuti si in casa.

Gardenia, potrivit gardeningknowhow.com, desi in natura ajunge pana la 15 metri in inaltime, in casa creste doar un metru.

Bergenia

Bergenia sau Bergenia cordifolia este o planta perena, cu frunze verzi, care creste aproximativ 50 de centimetri in inaltime. Florile ei sunt mari si colorate in nuante puternice, de la alb pana la visiniu.

Are nevoie de sol cu pH netru sau usor acid si de cat mai multa lumina si apa. Daca vrei sa ai in gradina Bergenie, acum e momentul, pentru ca aceasta planta se cultiva primavara si toamna.

Plante cu frunze vesnic verzi – Camelia

Camellia japonica este denumirea stiintifica a Cameliei, planta cu frunze mereu verzi si flori multicolore, de la alb imaculat si galben la roz, rosu si violet. Sunt specii de Camelie japoneza care rezista si la frig, deci o poti planta in gradina si daca stai la munte.

Poate ajunge la sapte metri inaltime, daca are sol acid, cu pH6, umiditate si este ferita de vant si aer rece. Primavara se planteaza aceasta planta, asa ca e bine sa te grabesti.

Spanzul

Spanzul sau Helleborus infloreste primavara si nu este pretentios. Face parte din categoria plantelor cu frunze vesnic verzi, creste pana la 40 centimetri inaltime si are flori colorate de la roz pana la maro.

Spanzul este o planta toxica, dar are proprietati medicinale remarcabile in caz de reumatism, varice, inflamatii si afectiuni care au caracter tumoral.

Gardenia

Gardenia este o planta decorativa, inrudita cu arborele de cafea, care poate ajunge pana la 15 metri inaltime. Frunzele Gardeniei sunt groase, asezate in cerc si colorate in verde inchis. Infloreste pe la jumatatea primaverii, iar unele specii au un parfum imbatator.

Spre exemplu, Gardenia jasminoles face flori albe cu parfum intens dar delicat pana in vara. Daca o tii in casa, Gardenia nu creste mai mult de un metru. Iubeste apa si are nevoie de lumina.

Sursa articol: http://www.andreearaicu.ro/