Ai colecționat o mulțime de dopuri din plută de la diferite sticle, iar acum nu știi ce să faci cu ele? Îți propunem o idee mai puțin obișnuită, dar pe care nu ne îndoim că o vei aprecia.

Aceste dopuri pot fi folosite în foarte multe feluri, chiar și pentru a le transforma în ghivece miniaturale. Da, ai citit bine! Le poți recicla pentru a le folosi ca suporturi pentru plante cu care să îți decorezi locuința sau chiar pentru a le oferi cadou.

Materialele de care ai nevoie pentru un astfel de proiect care nu presupune cheltuieli mari sunt: dopuri din plută, un pix, un cuțit foarte bine ascuțit, șurubelniță, plante suculente miniaturale și pământul în care să le plantezi.

Pasul 1

Folosește cuțitul pentru a decupa partea din centru a dopului, creând o scobitură nu prea adâncă în care vei așeza planta. Unele dopuri au deja trasat simbolul unui cerc la capătul care se introduce în sticlă, așa că tot ce trebuie să faci este să respecți conturul respectiv când tai materialul.

 

Pasul 2

Nu arunca rămășitele de plută obținute în urma cioplirii, ci păstrează-le pentru a le adăuga în pământul plantelor.

Pasul 3

Folosește șurubelnița pentru a lărgi și adânci ușor orificiul creat în dop, până când depășești ușor jumătatea acestuia, apoi adaugă în dop pământul în care vei planta floarea.

Pasul 4

Introdu planta în dopul de plută și acoperă-i bine rădăcinile cu pământ. Amplasează ghiveciul miniatural într-un loc bine luminat de razele soarelui și din când în când udă planta.

Un proiect DIY minunat, nu-i așa?

 

Sursa articol: www.magazinuldecase.ro