p1-culori

Lumea este plina de culoare. Este peste tot, de la masina pe care o conduceti pana la cerul albastru deasupra noastra. Din moment ce culoarea este o parte constanta in viata noastra, este usor sa nu luam in considerare toate nuantele care ne inconjoara. Cu toate acestea, culorile joaca un rol important asupra starii noastre de spirit si a motivatiei noastre. Iata o determinare a psihologiei culorilor si modul in care culorile ne pot face sa ne simtim intr-un anumit fel.

Galben:  Galben este, probabil, ca mai vesela dintre toate culorile. Creeaza un sentiment de optimism si ne bine-dispune. De asemenea, inspira creativitate si da energie.

Albastru:  Culoarea albastru are un efect calmant. Creeaza un sentiment linistitor de relaxare si de multumire. Din moment ce albastrul este o constanta in natura, cum ar fi cerul si oceanele, el tinde sa va faca sa va simtiti multumiti si in pace cu lumea din jurul dvs.

Rosu:  Rosul inspira actiune. Acesta stimuleaza apetitul si energia, si, ca rezultat, poate intensifica ritmul cardiac, tensiunea arteriala si respiratia. Culoarea rosie poate favoriza, de asemenea, un sentiment de incredere sau de agresiune.

Violet:  Culoarea violet este un amestec de rosu si albastru. Ca atare, aceasta evoca o combinatie a sentimentelor produse de aceste culori. Ofera echilibrul perfect de stimulare si calm. De asemenea, creeaza un sentiment de spiritualitate. Violetul este inaltator si stimuleaza creativitatea.

Verde:  Culoarea verde creeaza un sentiment de armonie si regenerabilitate. Relaxeaza fizic si mental si va ajuta sa scapati de griji si stres.

Portocaliu:  Culoarea portocalie evoca, de obicei, o puternica reactie negativa sau pozitiva. Oamenii fie o iubesc sau o urasc. Portocaliul rosiatic stimuleaza activitatea. Creste pofta de mancare si socializare.

Acum, ca stiti modul in care optiunile de culoare pot afecta starea dvs. de spirit, ar trebui sa va faceti timp ca sa observati culorile din jur. Ce culoare sunt peretii restaurantului preferat? Dar paleta de culori de la spa? Data viitoare cand o veti vizita, opriti-va un moment pentru a aprecia planificarea care a stat la baza proiectarii spatiului.